Jatkonovelli

sunnuntai 8. syyskuuta 2024

Makuhuoneessa

 

Sakkaroosi läperteli itsekseen kuola valuen. Tuijotteli sormiaan ja maistoi varvastaan.

Kiniini katseli kateellisena. Sakkaroosi oli nykyään mamin rakas. Kiniini oli karvaasti saanut sen kokea. Niin kävi kun vanheni. Ennen hän oli ollut se kaikkien ihanin, mutta eipä ollut enää.

Sitruunahappo irvisteli Kiniinille ja tunsi vahingoniloa. Tämän kateutta oli mahtavaa katsella. Tosin Sakkaroosi oli hänenkin mielestään ärsyttävä tyyppi. Kummatkin olivat itseasiassa turhakkeita, hän ajatteli happamana.

Porukan vanhin, Natriumkloridi, heitteli työpaikasta saamiaan palkkakolikoita. Hänellä oli millä mällätä. Silloin pystyi ostamaan vähän suolaisemmallakin hinnalla leluja. Muiden säästöpossuissa ei paljon käynyt kolina tai suhina.
 

Ovi aukesi narahtaen.

– Uuuuuuu…….maaaamiiiiii!!! huusi Sakkaroosi ovella seisovalle hahmolle.


*****

Viikon 37 krapusanat ovat: heittää, maku, käyttää

Krapu on oma otsikko mukaan luettuna tasan 100 sadan teksti. Viikon krapusanat ilmestyvät sunnuntaisin 
SusuPetalin blogissa. 

 

 

 

sunnuntai 1. syyskuuta 2024

Kellarissa

 

📙Jatkonovelli 
 

Harri sen kellarijutun taisi keksiä. 

Aluksi me muut emme innostuneet yhtään, Katja ja Maria kaikkein vähiten. Leikkivät mielummin ratsastusleikkejä, kouluttivat keppihevosia ja hakkasivat risulla reittään hyppelehtiessään. 

Mutta joku siinä kuitenkin kiehtoi ja kauhistutti. Ja lopulta uteliaisuus voitti. 

Kumisevaan betonikellariin ei kukaan aikuinen osannut tulla meitä etsimään. Piti vain olla riittävän hiljaa ja mennä heti piiloon, jos joku toi polkupyörää tai haki perunoita tai hillopurkkeja. 

Talonmiehen kohtaamista pelkäsimme paljon. Siksipä jännitys piti ajoittaa hänen työvuorojensa jälkeen tai viikonloppuihin. Perjantai-iltaisin oli paras hetki, silloin talonmies ryyppäsi kotona eikä vastannut puhelimeen eikä ovikellon soittoon. Perjantaina ei kannattanut unohtaa avaimia tai aiheuttaa vesivahinkoa. 

 


 *****

Viikon 36 krapukuva on:


Krapu on otsikko mukaan luettuna tasan 100 sadan teksti. Viikon krapusanat tai kuva ilmestyvät sunnuntaisin SusuPetalin blogissa.